Het is vandaag:
 
Nieuws archief
11-5-2017
Veel succes in Kopenhagen
Daan Hoogers, Sean Camps en Tido Houtepen (klas 5) zijn aangekomen in Kopenhagen waar deze week de finale van de EUSO plaatsvindt. Het wedstrijdelement bestaat uit twee ééndaagse praktische opdrachten,
» Lees verder
8-5-2017
Activiteitenweek
Klik hier voor het schema van de activiteitenweek
1-5-2017
Rosa Floris 1e in Brabantse Kunstbende finale!!

Afgelopen zondag, 30 april, vond in de Effenaar in Eindhoven de Noord-Brabantse finale van de Kunstbende 2017 plaats. Rosa Floris, leerlinge uit klas 5, is daarbij 1e geworden in de categorie Expo! 

» Lees verder
1-5-2017
Succes tijdens olympiades
Bram Arts (klas 3D) is 1e geworden tijdens de 2e ronde van de Biologie olympiade junior (BOJ). Ward van der Schoot (klas 6) is 7e geworden tijdens de 2e ronde van de scheikunde olympiade en 9e tijdens de 2e ronde van de natuurkunde olympiade.
» Lees verder
21-4-2017
Succesvolle lezing prof. Ph. Van Haute

Ruim honderd belangstellenden waren aanwezig bij de lezing van prof. Ph. Van Haute, georganiseerd voor het Studium Generale.

» Lees verder
20-4-2017
Taste! Time flies!

Afgelopen vrijdag stonden de leerlingen van klas 1 tot en met 4 te stralen op het podium van het Chassé Theater. Na een half jaar lessen volgen aan de Nieuwe Veste en samen repeteren konden zij eindelijk het eindresultaat daarvan laten zien.  

» Lees verder
15-4-2017
Pugna 2017
Op donderdag 13 april vond alweer de zesde editie plaats van de Pugna, de sportieve, intellectuele en creatieve strijd tussen de derde klassen op het gebied van de klassieke talen en culturen.
» Lees verder
10-4-2017
Lezing "Bestaan psychiatrische ziektes echt?"

Op 18 april aanstaande verzorgt Prof. Dr. Philippe Van Haute (1957), hoogleraar wijsgerige antropologie aan de Radboud Universiteit en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika), een lezing in het kader van het Studium Generale.

» Lees verder
10-4-2017
Jongensteam onderbouw naar finale Nationale Schoolhockeycompetitie 2017

Afgelopen vrijdag (07-04) vonden de voorronden van het jaarlijkse schoolhockeytoernooi weer plaats. Op het laatste moment kregen we nog te horen dat we met één jongensteam van de onderbouw konden meedoen.

» Lees verder
7-4-2017
HPG (honoursprogramma van de SHZG)

Maandag 27 maart zijn Charlotte van Staveren en David Hamel met glans geslaagd voor hun HPG-examen. Charlotte en David hebben in het kader van het Honoursprogramma van de Gymnasia de afgelopen 2 jaar zowel binnen als buiten de school hard gewerkt aan hun project en hebben middels dit project een aantal competenties ontwikkeld (onderzoeken, communicatie, reflecteren, creëren, samenwerken , denken en kennis verwerven).

» Lees verder
31-3-2017
Chapeau pour Elodie en Ilja !
Elodie Elshout en Ilja Timmermans (klas 4) hebben afgelopen woensdag 29 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Maison de l’Europe mooie prijzen behaald met hun opstel Frans.
» Lees verder
29-3-2017
Vijfdeklassers in de krant met plan tegen eenzaamheid onder ouderen

Een groep leerlingen uit klas 5 heeft afgelopen weekend de landelijke pers gehaald met een artikel over een project dat zij opzetten om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.

» Lees verder
28-3-2017
Mimi Gaillard met LAKS naar Bonaire
Mimi Gaillard uit klas 5 zet zich het hele jaar al in voor het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). In dat kader is ze deze week zelfs op naar Bonaire om daar te helpen bij het versterken van de leerlingenvertegenwoordiging.
» Lees verder
22-3-2017
Jaar-/lenteconcert

Woensdagavond 22 maart, aanvang 20.00 uur, zal in de aula van school het jaar-/lenteconcert weer plaatsvinden. De deelnemers, onder begeleiding van mevr. Andrik, dhr. Willems en dhr. Van Dun, zorgen altijd weer voor een mooie en ook gezellige muzikale avond met een heel afwisselend programma.

» Lees verder
21-3-2017
Lezing Prof.dr.ir. Kees Vuik en prijsuitreiking Ward v.d. Schoot

Vrijdag 24 maart krijgt Ward van der Schoot de prijs uitgereikt voor het winnen van de Mathekalender wiskunde wedstrijd. Aansluitend zal Prof.dr.ir. Kees Vuik een presentatie verzorgen over Wiskunde en Water. Leerlingen en docenten met belangstelling voor toegepaste wiskunde en techniek zijn van harte welkom.

 

» Lees verder
Pagina 1 van 19Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste