Lezing Prof.dr.ir. Kees Vuik en prijsuitreiking Ward v.d. Schoot Bericht geplaatst op: 21-3-2017

Vrijdag 24 maart krijgt Ward van der Schoot de prijs uitgereikt voor het winnen van de Mathekalender wiskunde wedstrijd. Aansluitend zal Prof.dr.ir. Kees Vuik een presentatie verzorgen over Wiskunde en Water. Leerlingen en docenten met belangstelling voor toegepaste wiskunde en techniek zijn van harte welkom.

De Mathekalender prijs is een wiskunde wedstrijd die elk jaar georganiseerd wordt door het Applied Mathematics Institute 4TU.AMI, een samenwerkingsverband van de vier technische universiteiten Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen, in samenwerking met het Duitse wiskunde-instituut MATHEON.

Deze wedstrijd wordt via het internet gespeeld in de vorm van een digitale adventskalender, de zogenaamde Mathekalender. De opgaven zijn soms op het niveau van de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade.

Aanvang 13:30 uur in de collegezaal

Leerlingen kunnen zich inschrijven via Magister (ze worden dan vrij geroosterd).