Het is vandaag:
 
Article Details
Mimi Gaillard met LAKS naar Bonaire Bericht geplaatst op: 28-3-2017

 

Mimi Gaillard uit klas 5 zet zich het hele jaar al in voor het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). In dat kader is ze deze week zelfs op naar Bonaire om daar te helpen bij het versterken van de leerlingenvertegenwoordiging. Op weg naar Schiphol is Mimi live in de uitzending van Domien op 3FM geweest om te vertellen over haar reis.

 

Het fragment kunt u middels deze link beluisteren: http://www.npo3fm.nl/radio/fragmenten/266608), of op http://www.3fm.nl/gemist, "Mimi gaat zich inzetten voor scholieren op Bonaire"

 

Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. De organisatie heeft als doel dat er op het niveau van de beleidsmakers bij de overheid en in het onderwijs niet alleen maar óver, maar ook mét de scholier wordt gepraat. Het LAKS is vooral bekend geworden door de klachtenlijn tijdens de landelijke eindexamens, maar onderneemt veel meer activiteiten om de stem van de leerling te laten horen. Mimi is dit jaar al meerdere malen op het Ministerie van Onderwijs geweest en heeft onder meer met staatsecretaris Dekker van Onderwijs en landelijke bestuursorganisaties over allerlei actuele zaken die de leerlingen bezig houden zoals onder meer de rekentoets en goede studiekeuzebegeleiding op scholen.Terug