Het is vandaag:
 
Article Details
Chapeau pour Elodie en Ilja ! Bericht geplaatst op: 31-3-2017

 

 

Elodie Elshout en Ilja Timmermans (klas 4) hebben afgelopen woensdag 29 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Maison de l’Europe mooie prijzen behaald met hun opstel Frans. Van de 530 deelnemers was een top 30 gemaakt en Elodie is op de 21e plaats geëindigd en Ilja op de 11e plaats. Formidable!

 

Naast een gezellige middag ( tout en français bien sûr) met Franse chansons en toespraken, ontvingen zij een mooi certificaat, een tas met “goodies” en enorm veel complimenten. Dat je een lastig onderwerp helder op papier kan krijgen in het Frans en netjes met de hand geschreven, oogstte veel bewondering bij de jury.

  

De Alliance Française des Pays-Bas organiseert elk jaar een opstelwedstrijd voor middelbare scholieren met als onderwerp Jeugd en Europa. Met het oog op de verkiezingen in Nederland (maart) en in Frankrijk (april/mei) was ditmaal een actueel politiek thema gekozen. De deelnemers moesten in het opstel hun standpunt duidelijk maken over een eventuele “Nexit” of “Frexit”. Dit hebben Elodie en Ilja op een voortreffelijke wijze voor elkaar gekregen. Toutes nos félicitations!!!

  

Margriet, namens de sectie Frans

 Terug