HPG (honoursprogramma van de SHZG) Bericht geplaatst op: 7-4-2017

Maandag 27 maart zijn Charlotte van Staveren en David Hamel met glans geslaagd voor hun HPG-examen. Charlotte en David hebben in het kader van het Honoursprogramma van de Gymnasia de afgelopen 2 jaar zowel binnen als buiten de school hard gewerkt aan hun project en hebben middels dit project een aantal competenties ontwikkeld (onderzoeken, communicatie, reflecteren, creëren, samenwerken , denken en kennis verwerven). Tijdens het examen, dat wordt afgenomen door twee docenten van een ander gymnasium, wordt een en ander getoetst en besproken. Het HPG is vooral bedoeld voor de persoonlijke ontwikkeling van een leerling om zodoende goed voorbereid te zijn op de vervolgstudie.

In totaal hebben ca. 70 leerlingen van de verschillende gymnasia het examen met succes afgerond.