Het is vandaag:
 
Article Details
Jongensteam onderbouw naar finale Nationale Schoolhockeycompetitie 2017 Bericht geplaatst op: 10-4-2017

 

 

 

 

 

 

"Niemand wint er in Breda"

 

Afgelopen vrijdag (07-04) vonden de voorronden van het jaarlijkse schoolhockeytoernooi weer plaats. Op het laatste moment kregen we nog te horen dat we met één jongensteam van de onderbouw konden meedoen. Voor deze leeftijdscategorie was het toernooi bij HC Zwart-Wit in Breda, dus de hockeyers konden op de fiets ernaartoe.

 

In de poule hadden we alleen tegen het Norbertus-college uit Roosendaal gelijk gespeeld (1-1), maar de overige wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Op doelsaldo werden we echter toch tweede in de poule (achter het Norbertus) en troffen we in de halve finale het gevreesde St. Jans-lyceum uit Den Bosch (de nummer 1 uit de andere poule).

 

De hele wedstrijd was het St. Jans wel de iets betere ploeg, maar twee minuten vóór het eindsignaal scoorden wij de 1-0! Helaas scoorde de tegenstander een minuut later al de 1-1 en draaide het uit op shootouts.

Na de eerste serie van vijf shootouts was de stand gelijk (waarbij opgemerkt moet worden dat onze keeper een paar fantastische ballen pakte!). Er volgde een tweede serie van vijf shootouts en daarin wonnen wij met 1 goal verschil.

De adrenaline gierde bij de jongens door het lijf, maar we moesten ons toch gaan klaarmaken voor de finale tegen....wederom het Norbertus!

 

Net als in de poule ging ook deze wedstrijd weer gelijk op. Echter scoorden wij drie minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 en onze jongens hadden van de halve finale geleerd, want nu werd er voor gezorgd dat we de 'nul' wél hielden! Er werd langs de lijn al geroepen: "Niemand wint er in Breda" refererend naar de stadionliedjes van NAC.

 

Dat betekende dus dat we deze voorronde op onze naam hebben geschreven en dat we op 2 juni met de andere districtswinnaars mogen strijden om het landskampioenschap voor scholen. Hiervoor mogen we afreizen naar de Amsterdamse Bossen, waar Pinoké, Hurley en HC Amsterdam gevestigd zijn!

 

Jongens, gefeliciteerd met deze fantastische prestatie en op naar het Wagener-stadion!

 Terug