Het is vandaag:
 
Article Details
Rosa Floris 1e in Brabantse Kunstbende finale!! Bericht geplaatst op: 1-5-2017

 Foto 1: Rosa naast haar werk tijdens de jurering

 

Afgelopen zondag, 30 april, vond in de Effenaar in Eindhoven de Noord-Brabantse finale van de Kunstbende 2017 plaats. Rosa Floris, leerlinge uit klas 5, is daarbij 1e geworden in de categorie Expo! 

 

Een hele knappe prestatie, want er waren zoveel inzendingen dat er eerst een voorselectie gemaakt moest worden. Rosa mag nu naar de landelijke finale in de Westergasfabriek in Amsterdam, die plaatsvindt op zaterdag 1 juli. De winnaar van de landelijke finale mag zijn of haar werk zelfs exposeren in het Stedelijk Museum Amsterdam!

  

De jury was vol lof over haar schilderij ‘Scherven brengen geluk’. Uit het juryrapport: ‘Het werk is super actueel en technisch van hoge kwaliteit. Het staat voor de generatie waar ze zelf onderdeel van is.’

 

Rosa zegt zelf over de inhoud: 'Het schilderij gaat over het feit dat de media steeds ideaalbeelden toont. Het meisje dat ik heb afgebeeld ziet die schoonheidsidealen niet als ze in de spiegel kijkt en daardoor ‘breekt’ ze. Aan de andere kant doorbreekt ze het ideaalbeeld door de spiegel te breken en zich niet meer te vergelijken met anderen. 

 

Foto 2: Tessa, Rosa, Victor en Ole: top!

 

 

De film ‘Online’ van onze leerlingen Victor Nieuwenhuizen, Ole Wouters en Mees Booden, met in de hoofdrol Femke van der Weijden, viel helaas niet in de prijzen. 

Toch was het ook voor hen een fantastische ervaring om hun film op groot scherm aan een enthousiast publiek te kunnen laten zien.

 

Foto 3: Een super blije Rosa stralend op het podium

 

Deelname aan de Kunstbende wordt ondersteund door de Cultuurwinkel Breda. Met dank aan de kunstcoaches Michiel van der Zanden en Jenny van den Broeke.

 

Willy Duffhues

  

https://www.kunstbende.nlTerug