Valencia Bericht geplaatst op: 19-4-2017

Naast een intensieve taalcursus bij de Taronja-school, hebben 15 leerlingen Spaans afgelopen week volop genoten van al hetgeen de stad te bieden heeft: de Romeinse, Dorische en Ionische zuilen in de eerste psychiatrische inrichting ter wereld (1409), de bloeiende acanthus in de drooggelegde rivierbedding van de Turia, de spectaculaire architectuur van Calatrava, de gotische altaarstukken in het Museo de Bellas Artes, de prachtig gerestaureerde, barokke fresco’s in de kerk van San Nicolas, het zwaard waarmee Jaime I in 1238 de Moren uit de stad verdreef en de Heilige Graal in de ‘Cathedral’. Al deze culturele hoogtepunten waren maar mogelijk door de culinaire ondersteuning van de horchata, de churros, de paella, de versnaperingen die gekocht werden in de ‘Mercado Central’ en, niet te vergeten, de royaal gevulde lunchpakketten die de leerlingen meekregen van de gastgezinnen.

Ook voor de leerlingen die voor de tweede keer Valencia bezochten, was er een afwisselend programma beschikbaar. Bijzonder aan deze reis was bovendien dat hij samenviel met de Semana Santa, de Goede Week voor Pasen. Daarom konden de leerlingen op Goede Vrijdag in de wijk Marinera getuige zijn van een bijzondere processie. Niet op de laatste plaats is het een onvergetelijke reis geworden omdat alle dagen zonovergoten waren, variërend van 24 tot 32 graden.

Margje Weijs

Harry Vervest