Zilver voor team Stedelijk tijdens EUSO Bericht geplaatst op: 15-5-2017

Na een fantastische week in Kopenhagen zijn Daan Hoogers, Sean Camps en Tido Houtepen (klas 5) weer thuis met een zilveren medaille behaald tijdens de internationale finale van de EUSO (European Union Science Olympiade). Een geweldige prestatie.

Het wedstrijdelement bestond uit twee ééndaagse praktische opdrachten, waarbij biologische, natuurkundige en scheikundige elementen volledig geïntegreerd waren. Naast het wedstrijdelement was er veel aandacht voor sport, cultuur en natuur. Zo bezochten de leerlingen een dierentuin, het Vikingschipmuseum in Roskilde en was er genoeg tijd ingeruimd voor socializen, het bekijken van Kopenhagen en een bezoek aan het bekende pretpark Tivoli dat midden in de stad ligt. Op het Sankt Annae Gymnasium maakten de leerlingen kennis met het Deense onderwijssysteem en werden tal van uitwisselings- en sportactiviteiten georganiseerd. Het programma werd afgesloten met een boottocht door de havens van Kopenhagen en een speciaal georganiseerd rockfestival.

Van harte gefeliciteerd!