Sarah Heinrich wint de Muziekprijs Jan de Breet Bericht geplaatst op: 3-7-2017

Afgelopen vrijdagavond is in de concertzaal van de Nieuwe Veste de Muziekprijs Jan de Breet uitgereikt aan onze geslaagde eindexamenleerling Sarah Heinrich. Vorige week heeft ze haar hobo-spel laten horen tijdens haar bijzondere examenconcert op de Nieuwe Veste.

Sarah ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Hans Rooseboom. De jury roemde de totale beheersing van haar instrument. Verder was men onder de indruk van haar muzikaliteit, haar moedige repertoirekeuze en haar samenspel met het orkest. Kortom, een professionele carrière in de muziekwereld ligt zeker voor de hand, aldus de jury.

Met deze prijs heeft Sarah 750 euro gewonnen, waarvan ze 700 euro moet besteden aan haar muzikale ontwikkeling.

Door het winnen van deze prijs is de Muziekprijs voor het derde jaar op rij uitgereikt aan een leerling van onze school. In 2015 won Petra Sanders (ook op hobo) de prijs en vorig jaar was Sjors Verschuren (saxofoon) de gelukkige.