Flags of Peace Bericht geplaatst op: 11-10-2017

Afgelopen week bezochten leerlingen van klas 4 met tekenen in hun pakket de expo Flags of Peace in het kader van het designfestival  Graphic Matters.

Een visuele dialoog over vrede, dat is Flags of Peace. Een project van het Haagse ontwerpbureau Trapped in Suburbia. Zij stellen de vraag hoe ziet vrede er uit? En hoe vertaal je het antwoord in kleur en vorm? Inmiddels zijn er zo’n 100 vlaggen ontworpen door kunstenaars uit evenzoveel verschillende landen. Tussen juli en oktober 2017 zijn de vlaggen te zien in Breda in het kader van de herdenking van de Vrede van Breda en het festival Graphic Matters. Het programma stimuleert een dialoog over de betekenis van vrede en hoe je die betekenis visueel maakt met (symbolisch) gebruik van kleur en vorm.

Als verwerkingsopdracht hebben de leerlingen nagedacht over de betekenis van vrede en hoe deze te vertalen naar een krachtig symbool. Met dit ontwerp in gedachten hebben zij hun eigen vlag gemaakt. Deze vlaggen zijn vanaf 15 oktober te bewonderen op het festival.  Inmiddels heeft de wethouder Cultuur, Marianne de Bie, aangegeven graag aandacht te willen geven aan het project. Ze komt dan ook op 15 oktober om 15 uur naar het voormalig Bredaas museum aan de Parade 12 om de resultaten te bekijken. Iedereen, maar met name de leerlingen uit klas 4 die hebben meegedaan, wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn!

Namens de sectie tekenen,

Willy Duffhues