VANDAAG: STEDELIJK LOVES BREDA Bericht geplaatst op: 12-10-2017

Het Stedelijk zet zich in voor de stad tijdens ‘Stedelijk loves Breda’

Het Stedelijk Gymnasium bestaat 130 jaar en wil dat niet alleen vieren met allerlei festiviteiten, maar juist tijdens het lustrum wil de school zich ook inzetten voor Breda; de stad waar het gymnasium al die jaren zo nauw mee verbonden is. Daarom gaan op donderdag 12 oktober tijdens ‘Stedelijk loves Breda’  ruim 400 bovenbouwleerlingen bij vele instellingen en organisaties hand-en-spandiensten verlenen.

Veel organisaties hebben met hartverwarmend enthousiasme gereageerd op het vrijwilligersaanbod van de school, veel sneller dan verwacht waren daardoor ruim voldoende vrijwilligersplaatsen gevonden. Een greep uit de deelnemende instellingen: De Voedselbank, NAC Streetleague, buurthuizen, basisscholen, Happy Hippo, GGZ-instellingen, Sovak, de Honingraad, de Internationale Schakelklas, de Brandwondenstichting, Revant, kinderboerderijen, Visio, Villa Boerenbont, Sprint en veel instellingen voor ouderenzorg.

Voorafgaand aan deze maatschappelijke dag is in alle bovenbouwklassen voorlichting gegeven over het nut en de noodzaak van vrijwilligerswerk. Door zowel een gedegen voorbereiding als een goede evaluatie hoopt de school dat er een verduurzaming van maatschappelijke betrokkenheid plaatsvindt. Een positieve ervaring tijdens ‘ Stedelijk loves Breda’ leidt er wellicht toe dat leerlingen in de toekomst vaker bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen.

Vrijwilligersorganisatie Breda Actief heeft de school begeleid bij het vormgeven van deze maatschappelijke dag. Ook wethouder Miriam Haagh van Onderwijs en van vrijwillige inzet heeft haar steun uitgesproken: “Wat een fantastisch initiatief van het Stedelijk Gymnasium om juist in dit jubileumjaar de stad in de trekken. Om met de leerlingen de handen uit de mouwen te steken, in de praktijk te leren en de beschikbare kwaliteiten van leerlingen volop in te zetten. Ik hoop van harte dat deze dag voor alle leerlingen én organisaties inspireert, aanstekelijk werkt en in de toekomst nog tot vele nieuwe kruisbestuivingen en uitwisselingen leidt.”  Miriam Haagh zal op 12 oktober samen met het team van flying reporters van de school een korte rondgang maken langs enkele projecten waar de leerlingen dan aan de slag zijn.

Leerlingen van de onderbouw zitten evenmin stil op 12 oktober. Zij organiseren op school een fancy fair om geld in te zamelen voor diverse lokale goede doelen.