Aanmelden Chinese les klas 2

Chinees op het Stedelijk

In het schooljaar 2015/2016 biedt het Stedelijk Gymnasium Breda, voor het elfde jaar, aan de leerlingen de kans om kennis te maken met China, de Chinese taal en cultuur. Dit is een extra vak. Alle leerlingen van klas 1 krijgen 3 introductielessen. Naar aanleiding daarvan kunnen de leerlingen zich opgeven voor een cursus in de tweede helft van het schooljaar (1 uur per week).De cursus is opengesteld voor leerlingen vanaf halverwege klas 1.
De cursus gaat alleen door bij voldoende belangstelling.

Waarom China en de Chinese cultuur?
Niemand spreekt je tegen als je vertelt hoe belangrijk China is geworden in de laatste jaren en nog steeds belangrijker wordt. Als potentiële zakenpartner moet je meer willen weten over de cultuur. Maar ook als je belangstelling hebt voor de wereldgeschiedenis en kunst heeft China veel te bieden. Het vak Chinees biedt je de mogelijkheid om daar meer van te weten te komen.

Waarom Chinees?
Veel mensen geloven dat de Chinezen sneller Engels leren dan wij Chinees, maar Chinees is helemaal niet moeilijk, vraag dat maar aan de leerlingen die Chinees volgen, niet aan de docent. Zij is opgegroeid met Chinees en vindt het de mooiste en makkelijkste taal van de hele wereld en de leerlingen ervaren dat ook. Chinees is puur logisch!

Chinees is echt een moderne vreemde taal. Als je Chinees leert, leer je alle vaardigheden van een taal. De Chinese karakters schrijven is voor veel leerlingen het moeilijkste, maar wees gerust, op school typen wij Chinees. Wij sturen sms’jes in het Chinees naar elkaar. En ja, wij gaan af en toe de karakters schilderen/kalligraferen met penselen. En als je lang genoeg Chinees volgt, mag je ook (Chinees) gaan koken met de docent!

Pauline Ruys,
docente Chinees