Aanmelden cursus Spaans klas 1

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van klas 1,

Zoals u in de aan u per e-mail verzonden brief heeft kunnen lezen, start er in de week van 30 januari 2017 een cursus Spaans voor leerlingen uit klas 1. Middels onderstaand digitaal formulier kunt u uw zoon/dochter hiervoor aanmelden.

De kosten voor deze cursus bedragen € 100,=. Voor de cursuskosten ontvangt u na aanmelding een factuur. Graag ontvangen we de aanmelding vóór de kerstvakantie middels onderstaand formulier.

NB:

Indien een leerling na aanmelding tussentijds stopt met de cursus, vindt geen restitutie van lesgeld  plaats.

HIER AANMELDEN VOOR DE CURSUS SPAANS KLAS 1

Vergeet u na het invullen van het formulier niet op send te drukken. Als uw inschrijving geslaagd is, ontvangt u hiervan direct een bevestiging per mail.

Your Name
Your Email
Naam leerling
Klas

Send  Reset
Spaans, een wereldtaal, op het Stedelijk

Spaans wordt op het Stedelijk Gymnasium gegeven als keuzevak aan alle leerlingen die naast hun gewone vakkenpakket nog wat tijd en interesse over hebben voor deze populaire taal. We beginnen met de Spaanse lessen in de 2e helft van de eerste klas als de leerling inzicht heeft gekregen hoeveel tijd en energie het gewone vakkenpakket van hem/haar vraagt. De Spaanse lessen lopen door tot en met het 6e jaar.

Aan het eind van het 4e jaar kunnen de leerlingen al een examen doen bij het Cervantes Instituut in Utrecht voor het DELE niveau A2. (Diploma de Español como Lengua Extranjera). Aan het einde van het 6e jaar kunnen ze op B1 niveau examen doen. Dit is het juiste niveau om in een Spaanstalig land aan de universiteit te kunnen studeren. Deze DELE-diploma’s zijn de enige officiële diploma’s met een internationaal karakter die de kennis en beheersing van de Spaanse taal bewijzen, en die wereldwijd erkend zijn. De niveaus zijn bepaald door het Europees Referentie Kader en worden voor alle moderne vreemde talen op deze wijze vastgelegd.

In de herfstvakantie van het vierde jaar kunnen de leerlingen op studiereis naar Valencia. Daar volgen ze gedurende een week een intensieve cursus Spaans die precies aansluit bij hun niveau. Ze logeren die week bij een gastgezin en nemen deel aan veel activiteiten en bezienswaardigheden in Valencia. Door deze onderdompeling in de Spaanse wereld maken ze een grote sprong voorwaarts met het Spaans. Dit is een prima voorbereiding op het examen.

De Spaanse lessen vallen geheel of gedeeltelijk samen met andere lessen. Deze lessen mogen, in overleg met de betreffende docent, en op voorwaarde dat de leerling geen problemen heeft met dit vak, worden gemist. De

leerlingen ondervinden bij het leren van Spaans veel steun van Latijn en Frans, waardoor het niet als moeilijk wordt ervaren, wel een investering van tijd.

Voor de kerstvakantie krijgen alle eersteklassers een introductieles Spaans om kennis te maken met deze moderne vreemde wereldtaal.

Voor de leerlingen uit groep 8 van de basisschool, die toe zijn aan een extra uitdaging, wordt ieder jaar een cursus Spaans verzorgd. Na afloop van de cursus ontvangen de leerlingen een getuigschrift van het Stedelijk Gymnasium Breda.

Studiereis Valencia