BN DeStem volgt brugklassers
BN DeStem volgt dit schooljaar drie brugklassers, waaronder Ruben de Koninck van het Stedelijk Gymnasium Breda. Klik hier voor het artikel, gepubliceerd in BN DeStem op 23 december 2013.
Flashmob
Donderdag 11 oktober 2012 van de lustrumweek (125 jaar SGB) stond in het teken van maatschappelijke betrokkenheid van school. Alle leerlingen werden uitgedaagd om zich te laten sponsoren voor het goede doel. Ze hebben een fietstocht gemaakt langs (bijna alle) plaatsen waar medeleerlingen wonen t.b.v. de Randolph Fellowship

Op vrijdag 12 oktober,  werd het het gesponsorde bedrag bekendgemaakt.
Om 15.00 uur liep de Grote Markt in Breda vol met leerlingen van het Stedelijk Gymnasium die spontaan begonnen te dansen! Aan het einde van de flashmob werd het door de leerlingen bij elkaar gefietste sponsorbedrag getoond. De cheque werd overhandigd aan Bendert Post van het bestuur van Randolph Fellowship.

Opname van de Flashmob op de Grote Markt te Breda en het overhandigen van de cheque
Geschiedenisles op het Stedelijk
Een opdracht over het oude Egypte werd door leerlingen van klas 1F uitgewerkt tot een heuse Oud-Egypte-Style rap. Vrijdag 14 december 2012 hebben Thomas. Sean, Oscar, Anna, Xanthe-Yalou, Tessa en Daniëlle deze rap opgevoerd in het nieuwe schoolgebouw! En wat bleek? De akoestiek was fantastisch! Laat dit het begin zijn van nog vele voorstellingen, voordrachten en opvoeringen die we de komende jaren gaan zien in ons prachtige nieuwe gebouw.

Bekijk hier de Oud-Egypte-Style rap