Gymnasiaal onderwijs: méér dan goed
Meer dan goed onderwijs staat voorop op het gymnasium. De lessen worden verzorgd door enthousiaste, vakbekwame en inspirerende docenten die proberen de leerlingen zoveel mogelijk te leren. Er is immers zoveel te leren en te ontdekken, daar krijg je bij ons op school alle kansen voor.

De klassieken: Grieks en Latijn
Door kennis en inzicht in de oude talen Grieks en Latijn leer je niet alleen twee extra talen, maar krijg je vooral veel kennis waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. Klassieke talen zijn in de eerste plaats bedoeld om nader kennis te maken met de gedachtenwereld van de klassieke oudheid. In die tijd werd immers de basis van onze moderne, westerse beschaving gelegd. Met kennis van het Grieks en Latijn is het gemakkelijker om Frans of Duits te leren, maar ook vakken als wiskunde, scheikunde en natuurkunde gaan je beter af.

Cambridge Engels
Alle leerlingen van klas 1 starten bij ons met Cambridge Engels, dat is een versterkte vorm van Engels waarmee je later sneller wordt toegelaten op buitenlandse universiteiten. Aan het einde van klas 1 maken de leerlingen de keuze of ze doorgaan met versterkt Engels of het reguliere programma van Engels verder volgen. Wie Cambridge Engels volgt, kan in de derde en in de vijfde klas een internationaal examen afleggen dat wordt beoordeeld door mensen van de Universiteit van Cambridge. De Cambridge certificaten worden overal in de wereld erkend.

Andere extra’s
Andere extra vakken en mogelijkheden op het Stedelijk Gymnasium Breda

- Goethe Duits
        - Versterkt Frans (DELF junior)
        - Spaans (D.E.L.E.)
        - Robotica
        - Pre-studeren aan de universiteit
        - (Inter)nationale olympiades voor onder- en bovenbouw
        - Extra steunlessen voor verschillende vakken

Ons onderwijsaanbod blijft bovendien voortdurend in ontwikkeling.

Studiereis klas 1 naar York

Studiereis Valencia - cursus Spaans