Office 365

Als school hebben wij een onderwijsovereenkomst met Microsoft over het gebruik van software.

In het kader van deze overeenkomst zijn er voor iedere leerling 5 gratis licenties beschikbaar van Office 365. Dit zeer uitgebreide pakket omvat onder meer Word, Excel, Outlook en Powerpoint.

Om gebruik te kunnen maken van deze licentie, dient de leerling in te inloggen met het e-mailadres van school (….…@gymnasiumbreda.nl) op de volgende site: https://login.microsoftonline.com/nl

Het gymnasium e-mailadres van de leerling is opgebouwd uit de inlognaam van de leerling, gevolgd door @gymnasiumbreda.nl. De inlognaam en wachtwoord zijn bekend bij de leerling, hiermee loggen ze namelijk ook in op het netwerk en Magister.

Voorbeeld:
Pieter van der Knaap, het mailadres is: knaappieter@gymnasiumbreda.nl

Als je  het e-mailadres intypt, word je doorgeleid naar de Office inlogpagina van school. Na inloggen op die pagina met je e-mailadres van school en je wachtwoord kom je in je Outlook account. Als je dan linksboven klikt op het Office 365 logo kom je in een welkomstscherm. Dan staat er rechtsboven: “office 2016 installeren” en “andere installaties” . Als je op “andere installaties” klikt kom je in een scherm van waaruit je Office 365 kan installeren.

Zoals gezegd kunnen er gelijktijdig 5 licenties van Office 365 gebruikt worden op verschillende devices (computer, laptop, tablet).”