Inschrijven ouderavonden

Het inschrijven voor ouderavonden gaat uitsluitend via Magister 6 en alleen met het zgn. ouder1-account voor een of meerdere ouderavondgesprekken.(In geval van gescheiden ouders wordt ook de uitnodiging alleen naar ouder 1 gestuurd: dit is het adres waar de leerling woont.) Er kan dus niet worden ingeschreven via het leerlingenaccount!  Het inschrijven is alleen mogelijk via een tablet of desktop.  De ouderavondmodule werkt niet vanaf een smartphone!

Hieronder volgt een korte handleiding om een ouderavondgesprek aan te vragen. U moet 3 tabbladen doorlopen en eindigen met de knop “Inschrijven

Log in met uw ouder(1)account van Magister, gebruik de snelkoppeling op de homepagina van de website van de school onder Snel naar “Magister voor leerlingen en ouders”, of ga naar https://gymnasiumbreda.magister.net  Mocht u niet meer beschikken over uw wachtwoord, klik dan op “wachtwoord vergeten” van het inlogscherm, vul in het volgende scherm uwgebruikersnaam in en klik op toesturen.

1.      Na een succesvolle inlog  komt u op de “Vandaag-pagina”. Klik in dit scherm op het ouderavondpictogram.

2.       Klik op inschrijven!

Door op afzeggen te klikken, meldt u zich af voor de komende ouderavonden.

U geeft hiermee aan niet aanwezig te willen zijn.

3.       U bevindt zich op het tabblad Schoolpersoneel, per kind mag u maximaal 3 afspraken maken!

Vink de docenten en/of mentor aan die u wilt spreken en klik daarna op volgende.

4.      Op dit tabblad Dagdeel kunt u helaas geen voorkeur opgeven. Als u dit toch doet, is het om

roostertechnische redenen niet mogelijk om met uw beschikbaarheid of voorkeur rekening te houden.

Klik weer op volgende.

5.      Op dit derde tabblad Samenvatting ziet u een overzicht van uw gemaakte keuzes.

Om te bevestigen dat u de juiste keuzes heeft gemaakt, klik op “Inschrijven”.

Hierna is uw gespreksaanvraag pas definitief gemaakt.

De gespreksaanvraag is altijd te wijzigen tot het sluitingstijdstip van inschrijving!

Zodra de ouderavonden geroosterd zijn ontvangt u een e-mail, uw ouderavondafspraken zijn daarna in het vandaagscherm terug te vinden.