Thema-avond "In gesprek"

De Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Breda presenteert in samenwerking met “Playback”, de Thema avond: “In Gesprek” , op 17 November om 19:30 uur, op school, direct na de ALV van 19:00 uur: u bent bij beide welkom!

Hoe maak je lastige onderwerpen als alcohol, drugs, pesten,  vriendschap, liefde en seksualiteit, en bijv. motivatie voor school bespreekbaar met je kind? Jongeren zijn op zoek naar hun eigen identiteit en mede daardoor beïnvloedbaar door hun vrienden. In welk tempo laat je je kind los? Hoe daag je je kind uit om bij zichzelf te blijven?  Ouders kunnen zien wat het gevolg is van verschillende opvoedstijlen op het gedrag van pubers. En vervolgens krijgen zij zelf de kans moeilijke situaties te oefenen op de vloer.

Tijdens de ouderavond In Gesprek staat communiceren met pubers centraal over thema’s die in het leven van jongeren belangrijk zijn. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een herkenbaar, soms confronterend of hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toegaat.

Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor. De acteurs gaan, aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel, in gesprek met hun publiek. PlayBack traint ouders om op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met hun kind in gesprek te gaan. Op deze manier wordt de jongere aan het denken gezet, in plaats van dat hij zijn schouders ophaalt. Bekijk hier een trailer.

U bent van harte welkom, wij verheugen ons op een leerzame en onderhoudende avond!

Met vriendelijke groet, de Oudervereniging

oudervereniging@gymnasiumbreda.nl.